Monday, May 9, 2011

KiSaH Si SuRaT !

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:



ke hadapan yang berhormat tuantuan dan puanpuan sedara sedari sekalian ! hahaha .. terase rindu nak wat surat tak rasmi ney ~ ececece .... hak3 ... ayat tak bule blah .. duludulu time cikgu suruh buad keje sekulah kaw punye laa malas tak hengat dunia .. skunk siap maen RINDU RINDU tuu .... barulah aku faham kenape akak aku cakap zaman sekolah ney yang paling besh ~ hahaha .. banyak sanad kenangan yang terindah + kelakar + sedey + pahit + masin .. >.<

hari ney tetibe aku teringat kisah surat cinta ... wahhh ! hahaha .. time skula menengah memang takda laa surat cinta nak melayang kat aku .. yelaa aku bukan HOWT ponn .. sape jer yang nak pandang aku .. dengan watak aku yang bukan macam gadis melayu terakhir .. huu~ 

ini cerita mase zaman aku DARJAH 3 meyhhh ... hak3 ... sanad kelakar citenyer ... bile aku ingat balik , tak sangke ade budak BAWAH UMUR nak kenal dengan aku .. siap kate nak jadikan aku makwe dye .. hak3 .... tak bule blahh .. betol betol zaman da maju time tuu ... hik3 ... cayalahh !

aku ingat lagi name budak tuu .. starts from letter 'F' gak .. same dengan aku (ape kaitan ?!) haha .. budak tu jadikan kawan aku sebagai posmen doe~ hee~ mase tu gak aku excited sanad coz tak sangke ade budak laki yang minat kat aku ... bukan ape , time tuu aku laa budak yang paling NGEK kat skula ... ade peminat gak aekk ?? hahaha .. 

''Faizah , ade orang kirim salam ,''

''sape wehh ? aku kenal ker ?''

''kaw kenal , dye budak darjah 2 , ''

''hah ? sape budaknye ?''

uke , soalan aku tuu dibiarkan angin lalu .. huu~ kuang asam kw budak ! sape laa malaun tuu .. saje jer kaw taknak identity kaw terbongkar aekk ... di sebabkan dia terlalu berahsia , aku ponn wat dunno jer ~ (JUAL MAHAL LAA KUNUN~)

2weeks after that incident , aku tengah sebuk nak exam . tibetibe si POSMEN tak bertaukliah tu pon datang gik kat aku . this time dye tak datang dengan tangan kosong .. dye hulurkan kat aku satu surat ney .. 

''nah , surat untuk kaw ,''

''sape bagi ?? ini surat ker hape ney ?''

''budak yang suka kaw laa . kenape kaw cakap macam tuu ?''

''budak tuu takde kertas ker ? sanggop tulis kat TISU ,''

walawehhh ! kaw tulis surat kat aku guna kertas tisu ?! gila ker ? kertas punya melambak tisu gak yang kaw pilih ... habis kecoh satu kelas ~ posmen aku tu sempat kate gik maybe budak tu nak tunjukkan keikhlasan CINTA dye kat aku ... OH PLEZZZZ !

di sebabkan time tu time exam , aku jz letak bawah meja ... habis exam laa baru aku bace surat tuu .. malang laa budak laki tu , surat tu jatuh ke tangan CIKGU ! hahaha ... bukan aku sengaja pon nak biarkan cikgu taw , tapi tisu tu t'jatuh betol2 kat kaki cikgu aku .. huk3 ..

''sape punya tisu ney ? ade tulisan2 ney ,''

''FAIZAH punya cikgu ! ade orang bagi surat cinta kat dia ,''

''hah ? wahh .. ini yang syok nak bace .. cikgu bacekan nak ?''

''bacelah cikgu .. kitaorang nak dengar ,''

walaupon bukan aku yang tulis surat tu , tapi aku malu gak .. coz surat tu untuk aku .. cikgu aku sikit punya kuat bace surat tuu .. huk3 ... sampai skunk aku teringat kisah ney ... pade aku , memang TERBAEEEKKK ! hahahaha .. uke tu jer aku nak ceciter ...babai !




4 comments:

  1. alahai..tisu pn boleh jdik nk tulis surat cinta..hik3..(^^)

    ReplyDelete
  2. tu laa pasal ~ hihi ... nak show KEIKHLASAN ...heheh

    ReplyDelete
  3. hey,tisu lg sweet kot?? ^^

    ReplyDelete
  4. HAIIII! NAMA KITERRRRR SAMA. TERUJAAAAAAAAAAAAA.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...