Saturday, December 17, 2011

hip hip HOORAY !!

ASSALAMUALAIKUM 

huii .. cuaca hari ni mmg xbule blah ...
dri aku mula bgun smpy skrang hujan xhenti2 je .. huhu
sejuk dye xyah ckp ... smpy ke tulang itam ... 
kalau x sbb aku ade byk keje nk wat aku xkn stay mcm ney punye laa
haaa confirm aku dok melekat bwh slimut jaa~
manyak syiok tidow meyhhh ... ^_^

NAMUN BEGITU !




haaa nmpak x gambar tu ?
hehe ney laa theme chrome aku yg baru .. wee~
semangat nk download theme ney tw ...
b'kobar2 ak mencari mencari and mencari .. hoho ..

dahh .. tu je nk cite ... ^_^

-Si Gadeysz Chockhelatt-



Friday, December 16, 2011

PERHATIANN !! I CAME BACK !


ASSALAMUALAIKUM !! ^^

 heehehe ... lame sungguh aku x jenguk kn diri kat blog ney .. 

nak buat macamana ... since aku dah b'gelar student balik ney .. aku  

memang x ada masa nak ber blogging .. mulanye aku ingat aku nak 

TUTUP je blog nihh tapi bile di fikirkan balik .. sayang lahh .. T.T

Dulu mase aku dok kat rumah ni jelaa keje aku .. banyak jugak lah 

benda ilmu (ececece .. hehe) yg aku dapat kat sini kan ...  

--->> berbalik pada topik kite<<---

haha .. sebenarnya takdalah apa sangat bile aku nk mula blogging balik .. 

kalau nak d ikutkn pun , aku x pernah t'fikir nk post kat blog nih lagy ..

tapi sejak kebelakangan ni , aku asyik t'ingtkn beliaw .. so aku rase x salah

 ak nk ber BLOG balik .. asal aku x abaikan pelajaran suda la ~~

uke guys ,, akhir kate ::

---> please wish me for my comeback<<---
(perghh .. perasan gilak !XD)
-si gadeysz chockhelatt-

wasalam ^_^





Tuesday, July 12, 2011

aKu PeNaD !



im soooo TIRED !
penad laa wehhh ... 
x abes2 dengan assignment dye.... T.T
nk pengsan da ney !
mengamok uwn ade !

Wednesday, June 29, 2011

WhY iT HaPpEneD To Me ?!


ohh mannn ..... =.='' .... kenape sume ney berlaku pade aku ?! aku tak puas aty laa ! sedey ponn ade beb .... T.T ... hancur harapan aku selame ney ... punah camtu jer ... uhuk3 ... sanad sedey .. sentap pon ade .. tak sangke ... arrggghhh ! sengal ubi betol laa ....grrr ...

SEMALAM .. dengan banggenyer aku telah menunjukkan aksi yang tidak bule tiru di rumah .. hahaha ... ape bule wat ,... bende da jadi kut ... mulai semalam aku tida berkemampuan untuk berjalan seperti biase .. waa~ sumenyer bermula mase aku nak ambik wudhuk kat toilet .... (ehem .. berkat seyh .. hahaha) mase aku nak basuh kaki , tah camane tah , kaki kanan aku tetibe lemah .. all of sudden my right leg becomes weak .. and know what , i FELL ! 

kalau jatuh terduduk tuu aku bule tahan gik .. ini ............... aku jatuh BERSIMPUH ! walawehh .. macam nak menikah maen simpuh2 segale .. hahaha ... mase aku jatuh tuu , lutut aku 2x terhentak kat simen ..=.='' and last skali aku lak terhempap lutut aku ... uhuk3 ... sadis sungguh !

first mase aku jatuh tu , aku blur sendirik . what happened to me ? asal bule jatuh ney .. aishhh ... tapi siez lepas aku jatuh bersimpuh teros aku terbaring kat dalam toilet tuu ... T.T ... luckily roommate aku ade kat toilet tu gak ... dye yang bantu aku bangun walaupon aku memang xdapat bangun .. sakit kaw takyah citer .... SUPERB ! sampai bilik teros melalak .. hee~ macam budak kecik ...

semalam gak lepas aku jatuh , aku p klinik ... felo aku kate macam kene xray lutut , takot ade yang retak .. aduhhh ,,, jangan laa begituu .. aku da down da .. hahaha .. lastly , doktor kate aku demam + lutut bengkak ... aku dapat mc 3hari .. ma'ai ... siez bebeno kes aku nihh .. hahaha ... tapi saat tu hidup aku mula berubah sikit ... solat duduk , nak jalan dengkot , nak naek tangge kene satu2 .. memg aku wat traffic jam ah time kat tangge ... sume orang tunggu aku .. hehehe ... 

tapi aku syukur giler sebab ramai kawan yang datang membantu aku saat aku dalam susah ney ... ade yang datang melawat bawak NYAM2 .. heheh ... ade yang tolong pimpin aku since aku xbule jalan sanad ... tapi tdi aku gagahkan diri gak datang kelas ... and padah yang aku terime , kaki aku makin bengkak .... aduhhh .. nak duduk pon susa , nk jalan apetah gik ... inilah nasib aku ...

paling sedey , aku tak dapat juin MINI KAKOM . omg ... saat aku dapat taw , aku rase down sanad2 .. aku harap aku dapat same2 lari .. tpi dengan keadaan macam ney tak memungkinkan aku nak berlari .. sabtu ney lak tu acara tuu .. kaki aku lak kompem xbule sembuh cepat .... T.T last2 aku yang merane .. huk3 .. dah tu citer aku .. huhuh .. daa~


Thursday, June 2, 2011

YeaY Da WaT pOsT BaRu ! :D

ASSALAMUALAIKUM WBT .. (:

hola ! huhuh ... blog ini suda manyak sawang meyhhh ... kene bawak penyapu banyakbanyak kasi bersih ... huk3 .. giler lame aku tak update belog nihh ... sebab  ape ?? huhuh ... sejak da jadi student matrikulasi ney hidup aku hanyelah ke kuliah , tutor , lab .. balik masuk bilik study jer ....  uke uke today aku nak ceciter pasal hidup aku kat kmj nihh nakk ?? berbalik pade citer aku ... kirenye dok matrik ney memang jadual pack giler .... takkan ade mase nak wat bendebende lain selain STUDY ! uke .. giler kembang otak aku tiap hari telan sbjek FZ , KM , MT , SC .... huhuk ..  walaopon aku tak ambik bio , but sc ue kene maen hafal2 gak .... err .... dapat rasekan betape sengetnye pale aku aekk .. hehehe

luckily aku dapat roommate yang uke ... HAVOC pon ade gak .. heheh ... sekepale nan aku laa ... and the most important thing is .. dyorang kaki study .. tiap kali aku bangun je , aku akan nampak dyorang nga study ... fuhh .... so secare otomatisnye aku akan ikut cara dyorang .. mane bule ketinggalan beb ! mase tuu pendek je ! lagilagi aku pelajar setahun je ... setahun tuu tak lame mane uwn ....

pagy2 kul8 aku akan mulakan hari dengan kuliah until 5pm ... hahaha .. giler lame ! dulu time skula balek kul3 ponn da merungut giler2 ... yang ney da tak bule kate hape laa ... redha jer .... lepas kul5 if xnantok aku akan wat nota ... until 12am ... if nantok petang tu aku tidow sat ... cari tenage kudd .. huk3 .. etoo laa rutin harian aku kat sini .. baju aku komplot nan kawan aku .. gune dobi je ... rm3 .. senang ! hehehe ... malas nak basuh tiap hari ... ini just campak dalam mesin basuh , letak sabun , tekan2 sikit , letak dwet , then TUNGGU ! siap !
HAH ! sejak kat sini gak aku da jarang amalkan hobi aku yang suke self cam ney .. heheh .. no time laa bebeh ! but kat sini adelaa satu , dua pix yang aku sempat ambik sebelum aku pi kuliah .. huhuh ... tetibe rase nak self cam nan madu aku ... BTW , aku n madu aku satu KMJ ye .. blok pon SAME , juz aku aras1 , dye aras3 .. hehehe ... 

l
l
l
l
l
l
l
v
v
v
v




 

Tuesday, May 17, 2011

aPeSal SuMe NaK CaRi PaSaL NaN aKu ?


PERHATIAN ! ENTRI INI ENTRI LUAHAN PERASAAN !

assalamualaikum . . . uke pape hal aku bagi salam dulu . . . biar hati aku yang panas ney sejuk jap . . . hahaha . . . hari ney tak lain tak bukan memang hari yang menyakitkan hati . . . grrrr . . . saket hati kaw taw . . . rase nak melalak pon ade . . . uhuk ~~~

aku pikir semua urusan matrik dah selesai . . . aku pon dengan bahagianyer dok lega + relax laa kununnyer . . . yelaa sume yang kene settle da selesai . . . memang giler-giler syukur ahh . . . tapi aku betul-betul tak sangke yang ade lagi bende yang tak settle . . . ma'ai . . . kecik  hati aku meyh . . . tak sangke kene print lagi dokumen tuu . . . perghhh . . . memang laa bende tu small matter jer tapi aku ney tak rajen nak wat bende yang same dua , tiga kali ney . . . daripade tinggal nak pack barang now kene bukak laman moe , print lagi dokumen tuu . . . aku pon baru taw tadi . . . 


nak di jadikan cerita . . . lepas aku taw berite yang tak best tu , dengan malasnye aku on lappy . . . hati tengah sakit ney . . . hahaha . . . bile aku nak print , tak sangke pulak printer wat hal . . . hadoi . . . WAT DA FISH kaw printer . . . time aku tengah saked hati kaw makin mengHOTkan ape yang sedia ade HOT ney . . error ape pon aku tak taw ler~ padahal abah baru jer betolkan printer tuu . . . sengaje je kan kaw nak dok kedai gik . . . bab nak terbangkan dwet abah aku kaw memang superb ! aku beli yang baru kang ~ kalau kaw nak rosak pon tunggu laa aku da takde kat rumah gik . . . tang tu sukehati kaw laa nak rosak ka , hape kaa . . . ini memang sengaje nak wat aku angin satu badan !


lagi satu ney . . . geram sungguh dengan berukben yang lembab tahap kurekure ! eeee sabo jelaa aku hari ney . . . sikit-sikit problem loading . . . agaknye kalau takde problem loading tuu tak bule agaknyer . . . hahaha . . . makin aku layan sume ney makin saket pale aku . . . suda laa ! adioz !



Saturday, May 14, 2011

DaDaLi - Di SaaT aKu MeNCiNtaiMu


Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta……
 
p/s : akak aku yang suke dengar lagu ney .. bule laa di buad lagu jiwangs ... hahaha

Monday, May 9, 2011

KiSaH Si SuRaT !

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:



ke hadapan yang berhormat tuantuan dan puanpuan sedara sedari sekalian ! hahaha .. terase rindu nak wat surat tak rasmi ney ~ ececece .... hak3 ... ayat tak bule blah .. duludulu time cikgu suruh buad keje sekulah kaw punye laa malas tak hengat dunia .. skunk siap maen RINDU RINDU tuu .... barulah aku faham kenape akak aku cakap zaman sekolah ney yang paling besh ~ hahaha .. banyak sanad kenangan yang terindah + kelakar + sedey + pahit + masin .. >.<

hari ney tetibe aku teringat kisah surat cinta ... wahhh ! hahaha .. time skula menengah memang takda laa surat cinta nak melayang kat aku .. yelaa aku bukan HOWT ponn .. sape jer yang nak pandang aku .. dengan watak aku yang bukan macam gadis melayu terakhir .. huu~ 

ini cerita mase zaman aku DARJAH 3 meyhhh ... hak3 ... sanad kelakar citenyer ... bile aku ingat balik , tak sangke ade budak BAWAH UMUR nak kenal dengan aku .. siap kate nak jadikan aku makwe dye .. hak3 .... tak bule blahh .. betol betol zaman da maju time tuu ... hik3 ... cayalahh !

aku ingat lagi name budak tuu .. starts from letter 'F' gak .. same dengan aku (ape kaitan ?!) haha .. budak tu jadikan kawan aku sebagai posmen doe~ hee~ mase tu gak aku excited sanad coz tak sangke ade budak laki yang minat kat aku ... bukan ape , time tuu aku laa budak yang paling NGEK kat skula ... ade peminat gak aekk ?? hahaha .. 

''Faizah , ade orang kirim salam ,''

''sape wehh ? aku kenal ker ?''

''kaw kenal , dye budak darjah 2 , ''

''hah ? sape budaknye ?''

uke , soalan aku tuu dibiarkan angin lalu .. huu~ kuang asam kw budak ! sape laa malaun tuu .. saje jer kaw taknak identity kaw terbongkar aekk ... di sebabkan dia terlalu berahsia , aku ponn wat dunno jer ~ (JUAL MAHAL LAA KUNUN~)

2weeks after that incident , aku tengah sebuk nak exam . tibetibe si POSMEN tak bertaukliah tu pon datang gik kat aku . this time dye tak datang dengan tangan kosong .. dye hulurkan kat aku satu surat ney .. 

''nah , surat untuk kaw ,''

''sape bagi ?? ini surat ker hape ney ?''

''budak yang suka kaw laa . kenape kaw cakap macam tuu ?''

''budak tuu takde kertas ker ? sanggop tulis kat TISU ,''

walawehhh ! kaw tulis surat kat aku guna kertas tisu ?! gila ker ? kertas punya melambak tisu gak yang kaw pilih ... habis kecoh satu kelas ~ posmen aku tu sempat kate gik maybe budak tu nak tunjukkan keikhlasan CINTA dye kat aku ... OH PLEZZZZ !

di sebabkan time tu time exam , aku jz letak bawah meja ... habis exam laa baru aku bace surat tuu .. malang laa budak laki tu , surat tu jatuh ke tangan CIKGU ! hahaha ... bukan aku sengaja pon nak biarkan cikgu taw , tapi tisu tu t'jatuh betol2 kat kaki cikgu aku .. huk3 ..

''sape punya tisu ney ? ade tulisan2 ney ,''

''FAIZAH punya cikgu ! ade orang bagi surat cinta kat dia ,''

''hah ? wahh .. ini yang syok nak bace .. cikgu bacekan nak ?''

''bacelah cikgu .. kitaorang nak dengar ,''

walaupon bukan aku yang tulis surat tu , tapi aku malu gak .. coz surat tu untuk aku .. cikgu aku sikit punya kuat bace surat tuu .. huk3 ... sampai skunk aku teringat kisah ney ... pade aku , memang TERBAEEEKKK ! hahahaha .. uke tu jer aku nak ceciter ...babai !




Sunday, May 8, 2011

kPoP TaGs .. (LaLaLA)

ASSALAMUALAIKUM WBT .. (:

sile abaikan yea ... 

halu halu ~ hahaha ... today aku nak wat tag ney .. aku sanad laa buhsan .. so bile aku nampak kpop tags ney .. dengan senang aty aku mintak izin owner dye untuk aku rembat ... ngee~ nak rembat kene laa mintak izinkan ... barulah BERKAT ! hahaha ... sile abaikan bebelan saye ini .. tanpe nak buang mase , tenage ( cehh .. geli jer ) , dan segale macamnyer ... jum kite mulakan !

1) Listkan banyk2 kpop group atau artis yang korang ingat tanpa search kat google.
  • super junior                             
  • bigbang
  • 2PM
  • 2AM
  • TVXQ
  • MBLAQ
  • beast
  • U KISS
  • BoA
  • SNSD
  • wonder girls
  • 4minute
  • SS501
  • CN Blue
  • FT Island
  • KARA
  • T-ara
  • f(x)
  • rain
  • after school
  • G.NA
2) Listkan lagu kpop yang ada dalam otak anda
  • bonamana
  • sorry sorry
  • happiness
  • boom boom
  • love
  • love love love
  • love light
  • banmal song
  • its you
  • one time
  • cooking cooking
  • rokkugo
  • no other
  • i'll back
  • again&again
  • tic toc
  • heartbeat
  • shy boy
  • shock
  • i'm a loner
  • blue tomorrow
3)  Saya pergi youtube terus taip..
  • super junior - u
 4) Saya bangga bila ..
  • saye ada semua lagu super junior .. wink2~ heheh
5) Saya nak tag dekat
  • sape2 jer yang nak .. aku tag uke .. hahaha






Friday, May 6, 2011

~ MuDa ~

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:


Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya



Thursday, May 5, 2011

KiSaH si AtoK LaGi ...

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:



yo ! hahaha ... balikbalik aku nak story mory pasal atok ney .. ehh tok .. FOFULER benaw atok ney yekkk .... kalah faizah ney haa ... hahaha .. silapsilap boleh dapat anugerah bintang fofuler taw tokk .. *opz , bukan ANUGERAH BINTANG POPULAR uke* 

atok ney memang suke komplen2 pasal orang laenn ... huu~ kenape atok nak komplen kami jer tok ??? cucu atok tuu atok taknak kumen2 ker ???? aisehhhh .... saked telinge taw tokk ... waa~ mintak amponn mintak maap !

hari ney moh aku story pasal atok ney uke ! ney kejadian minggu lepas punyer .. mase tuu aku pi kedai gak ... seperti biase atok tuu memang ade kat kedai ... *atok ney suke lepak* aku senyum jer bile nampak dye .. kang kalau aku wat derk gossip laen datang .. kate aku sombong segale .. hahaha

nak di jadikan citer mase tuu adelaa dua orang budak pempuan tengah bawak motor .. lalu laa depan kedai ... *kedai tuu depan jalan utama,sebelah rumah aku jer*  budak2 tuu memang jenis free hair .. aku takdelaa kesah ponn ... lantak mereke laa kan ... budak kampung aku ney expert .... skunk ramai dahh dye2 rambot ney .. bukan pempuan jer .. laki ponn hape kurangnyer .... kadang2 tuu macam balung ayam aku tengok .. hahaha

uke kite sambong citer  .. nak dijadikan cerite , atok tuu nampak laa mereke ... kebetulan aku ade dekat dengan atok tuu ... on the spot atokk tuu teros memulakan sesi umpatan .. 

'' budak-budak zaman sekarang ney .... dah tak rupe budak dah aku tengok . rambot tuu wane sane wane sini . hape nak jadi dengan dyorang ney .. mak bapak tak ajar ker , ''

aku rase if budak pempuan tuu dengo memang HOT abes ahh ! hahaha .. ayat kawkaw gituu ... atok tuu sound direct ahh ... hahaha ... tapi tibe2 aku t'pikir sumthing ... pade mase yang same aku t'denga satu suare balas balek katekate atok tuu .. hahahha ...

'' tok , atok mengate orang tuu atok tak tengok cucu atok ker ?? saye tengok cucu pempuan atok sumenyer warne rambot ... kuku tuu wane nan macam2 warne ... atok tak ajar aekk ?? atok tak sedar ker cucu atok gik teruk dari dyorang tuu . tu laa atok , jangan maen cakap jer , ''

opz ! hambek hang !! terkena batang hidong sendirik . hahaha ... nak mengate orang tuu pandang2 laa dulu ... agak2 laa nak mengate ponn kalau cucu sendirik ponn 10x10 gak .. hahaha ... atok tuu yang menahan malu sempat balas balek kate2 orang tuu .... fuhh .. taknak mengaku kalah lagik tuu !

'' ehh .. itu TREND ... sekarang kan macam tu , ''

haihh atok ... atok .... bile orang cakap cucu atok ponn macam budak pempuan tuu ... atok backup pulak cakap bende tuu TREND aekk .. hahaha .. up to date gak atok ney ... pandai cakap trend aekk .. atok saye ponn tak pandai .. hahaha ...

atok .. atok .. jangan taw dok mengate orang jaa ... bukan faizah nak kurang ajar , tapi agak2 laa nak mengate ponn .. dah laa semalam faizah jadi mangse umpatan atok .... huhuh .. maap tok !









Wednesday, May 4, 2011

Pe MaSaLaH aWaK ??

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:

hai korang ! lame sungguh ak tak on sini .... bz cket memandangkan da tak lame gik dahh aku nak b'hijrahhh ... (: kene beli macam2 benda ... dwet ponn laju jer cam air ... huk2 ... takpe laa ... dwet abah kudd ... lalala~ FULLSTOP !

aku ade masalah baru !! wargghhhh ! ! senget laa haku ney ... aku pantang kalau ade orang cakap aku ney GEMOKK ... ohh perkataan tuu macam satu lembaga hitam yang gelap yang bisa meranapkan mood aku yang ceria ini ! *maap b'sastera pule~ kui3

haku memang sedar ponn yang haku memang agak berisi skunk ney .... huhuh .. tah2 berat da m'cecah 50kg tak ??? OMG! taknak ! 48 ponn da runsingkan haku .. inikan pulak 50 ke atas .....

actually mase haku pi kedai tadi laa sumenyer b'mulaa ... aku geram sanad kat atok ue ... *pempuan tapi haku memang panggil atok* haku nan akak haku pi kedai petang tadi .. atok tuu duduk kat sudut tepi kedai tuu .. memang ade kerusi kat situ ... bile aku lalu jer .. dye kate sumthing yang wat haku tak puas ati .. huhuh ...

'' eh eh .. gemok dah kau skunk faizah .. kau makan tidor makan tidor jeke ??? da laen dah atok tengok , ''

hamboi tokk ... sengaje jer bagi faizah sedey kan .. huhuh ... atok ney cakap macam faizah ney makan tidor jer takde wat keje laenn ... atok bukannye tak nampak saye siram pokok pagy2 , basuh simen , sapu sampah kat halaman sane ... tuu ker makan tidor ??? bukan nak cakap laa aekk .. tapi cucu atok lagi laa .... bangun dekat pukul sebelas~ pempuan tuu ... *maaf saye mengumpat*

haku engatkan da habes story taw .... ruperupenyer atok tuu masih gik teroskan sesi mengumpat haku yang faedah nye langsung haku tak tahu .. aisehhhh .. atok jangan laa cenggini !!

'' budak ney tak skulaa ker ?? asyik muke dye jer yang haku nampak pagi petang siang malam , ''

alahai atokk .. atok ney tak taw ker ataw wat2 tak taw ?? terang2 laa faizah ney lepasan SPM .. mesty laa tengah tunggu tawaran ... hape laa ... bukan atok tak kenal faizah .... cehhhh ....

see ?? geram3 ! saked aty haku ney haa .. selamber jerk aekk mengate haku ... huhuh .. sabo jelaa ~ nak taknak haku kene senyum fake jee~ demi jage aty beliaw~

xde kene mengena .. haha ..

BABAI !


Saturday, April 30, 2011

aKu SaYaNg KaW LaGi .....*PART1*

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:

hah ! gempak tak tajuk entri ney ?? miahahaha !! kalau akak aku yang bace tajuk ney mesty laju jer dye pi kat entri ney ... heheh .. sorry kak dayah ... :D ... tak sengaje nak sayang dye .. nak wat camne .. tapi sure ahh kamu ponn sayang dye gak .... 


sape 'DYE' tu .... jengjengjeng ! >< ... 'DYE' tu koceng aku laa .... my dearest cats ... kui2 ... TIPAH TERTIPU wehhh !! kalau sapesape yang tak taw gik .. meyh aku gitaw kat korang ... MRS FROGGY ney memang sayang kat koceng ... kat rumah jer da dekat 15 ekor .. *tu belom masok dalam perot , yang da di tanam* hehe ... 


jujur aku cakap ... koceng2 yang aku bela ney bukan laa koceng PARSI ... ataw seangkatan dengannyer ... ikhlas aku cakap , koceng aku ney sekadar koceng 'kampung' @ kuceng byase jer ... takde bulu panjang2 punyer .. sumenyer pendek2 .. hihi ... aku pulak bukan jenis memilih kalau nak membela nihh ... 


ape ?? ape tujuan aku wat entri pasal koceng ??? hahah .. takde laa .. aku sajesaje je wat entri ney ... nak kenang balek koceng2 aku .. kenangan nan dyorang .. ade yang da mati .. ade yang hidop gik ... so dalam entri ney aku nak tunjuk kat korang koceng 'kampung' aku yang walaupon bulu tak panjang2 tapi aku sayang dyorang .. heheh .. takde kej ...^^


aku just tunjuk sebahagian jep laa .. tak larat nak letak banyak2 ... kih3 ... LETS SEE ! >.<




koceng ney abang aku yang kutep dari BUKIT GAMBIR ... mase tu dye nan adek dye jer .. mak ayah ye xjumpe ... huhuh .. mase tu gak , tengah panas kes anjing makan koceng .. abang aku kesian kat mereke .. so bawak laa mereke balek rumah ... + bulu lawa .. kih3 .... dyorang jadi koceng kesayangan kiteorang kat rumah lagi2 si PUTIH ney .. tapi dye da mati coz saket kene belasah nan koceng jiran ... -_-'' .. jahad sunggoh kuceng tu .. sampai skunk koceng tu still belasah koceng2 aku yang laen t'masok laa adek dye .. si NONET ... O.o




name koceng ney RERE .... hehe .. di ambil sempena cer DoReMi ... kih3 ... dye sanad aktif .. habis pasu , bunga , meja sume dye yang selerakkan ... -_-'' .. kadangkadang mak aku smackdown dye ... geram sanad .. nakal beno ... keh3... tapi aku tak nafikan dye banyak ceriakan femli aku .. femli aku selalu gelak bile tengok gelagat dye .. dye memang tak taw malu meyhhh ... hahaha .. ade jer gelagat dye yang m'cuit aty aku nan femli aku .. but dye da mati dahh .. sebab hape aekk ?? tak engat ... hahahaha ,, i'll miss u dear ... (:



yang ini ???? hurmm hidop jap jer .. tak lame ponn ... ): ..sobsobsob ... yang ini tak banyak gelagat dye yang aku bule citer .. aku bule cakap yang dye ney memang kuat melalak ... hahaha ... mak dye tak bule tinggal ,, mesty satu rumah dengar suare dye if mak dye takde .. kuat minom susu ney .... tapi tak lame pas tu dye da maty .. hanye tinggal yang putih tu tapi tu ponn tak lame .. sebab kematian ?? let me keep as my top secret uke ... hahaha ... ade laa sebab musabab yang tak dapat di elakkan .. da ajal kan .... -_-'' .. papeponn .. melalak gak aku bile mereke ney maty ... woo~ T.T


 yaaa .. ini dia adek si RERE ... name dye MIMI ... *name akak ipar aku* hahaha .. tak sengaje nak letak name MIMI tu .. tak t'pikir lak name dye same nan akak ipar aku .. tapi bile da sedar , aku tukar name pade MEMEN .. gagaga .. >,< .. b'beza nan RERE , MEMEN agak pemalu. ... tengok gambar dye ponn korang da taw yang dye ney memang pemalu .. miahahahaha !! walaupon tak aktif mane cam abang dye ue ,, aku tetap sayang dye meyhh .... dye ponn da maty , ekod jejal langkah abang dye ... hurmmm ... takde rezeki nak tengok dye sampai besaw ... u_u


ini yang da maty taw .. yang hidop next time uke! daa~







Friday, April 29, 2011

iM CoMiNg KMJ !

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:


AKHIRNYE ! penantian aku da sampai ke hujung ... heheh ... fuhhh .. b'janggod aku nak tunggu ... lepas aku KUCEWA dengan maktab ... (tawaran temuduga ponn tak lepas !) huu~ but aku taw sume tu ade hikmah nye ... kih3 ... ALHAMDULILLAH ... lege meyhh aty aku ney .. kalau tak , memang ak dapad tidow lena .. asek pikir mase depan jer .....


uke .... aku nak gitaw ney .. aku dapad MATRIK ... huu~ sanad laa 'JAOHHHH' ye ... aku dapad kad johor ataw dengan name saintifiknye KOLEJ MATRIKULASI JOHOR ... miahahaha !! TANGKAK meyhh tempadnye ... tiap hari aku lalu KMJ ue .... dekad sanad ... tapi takpe ahh .. bak kate ayah aku ... 'senang nak melawad selalu' .. keh3 ... >,<


actually aku tak kesah ponn aku dapad kad KMJ coz KMJ is better than KMM ..(ney kawan aku yang kate) ... heheh .. akak aku ponn kate bende yang same ... tapi tah ahh .. aku tak taw ... aku tibai jer .. asalkan aku dapad belajar kat sane sudah ...... nak tebus balek kesilapan yang aku da wat mase SPM dulu ... huu~


tapi .... yang TAK BEST ue kengkawan aku ramai giler dapad KMM ... matrik MELAKE laa senang citer ... ade yang tak mintak sane .. tapi dengan baek hatinyer kementerian letak diorang kad sane jugak .. huhuh .. best ahh korang ... bdakbudak TUN MAMAT b'kampung kad MELAKE ... aku nan poji je yang dapad johor setakad ney .. huhuh ... aku pikir ramai yang dapad johor but t'balek pulakk .... masengmaseng suke ahh coz ramai member yang dapad tempat yang sama ... takpa .. takpa .. aku terime laa babe ... hihi~ 


walau camne ponn ... hajat aku nak belajar satu tempat nan BEDAH akhirnye t'capai jugakkk ... tak sangke , die ponn dapad KMJ jugak ... perghhh ! unexpected ! suke3 ! maka b'maharajalela lah kami di sane nanty ! heheh ... at least aku ade jugak laa kawan yang sejantina yang aku da kenal kan ... kawan baru tu laen citer uke .... jum ahh aku bagi korang layan gambar2 KMJ .. bakal tempat aku menuntut ilmu .... (:






uke tu laa sikit gambar2 yang aku bule kasi korang tengok *ehsan pakcek google seperti byase* macam tak caye aku bakal jadik pelajar kat sane .. huhuh ... rase cam aku ney dak f5 gik .... heheh .... ADIOS !



Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

PASSALAMUALAIKUM WBT ... (:


uke .. korang tengok header ney ponn korang da taw kan ??
aku suke join segmen abang Ben ney .. hahaha ..
giponn tajuk segmen ney menarik minat aku laa ...
mende ney wat aku t'engt zaman skula ...
walaupon aku baru tinggalkan zaman skula 4bulan yang lalu .. HAHA ...


kalau nak di kenang balekk .. memang banyak kenangan kat sane ..
tak kesah laa manes ker .. pahed ker ... ^^
so aku taknak ahh sedey2 kan .. aku citer yang manes uke ...





b4 that aku tnjuk dulu gambar skula mase dulu n skunk same lencane skali .. hahahaha


mase aku skula kat situ ... sepanjang 5taon laa aekk .. hahah 
kenangan paling manes mase aku f5 ...
siez aku takkan lupekan sampai bilebile ... (:
mase di mane bezday aku di sambut ...
satu kelaz sambut bezday aku ... 

12NoV .. bezday aku di mane pade mase etoo sume orang nga bz ..
bukan hape spm da dekad giler2 time ue ... 
so memang mood study giler2 ahh .. hahaha ...
tapi .. mase tu aku rase moody jer .. :(
mane taknye .. 
aku tunggu dari malam tadi sape yang wish bezday aku ..
TAPI ... xde sorang ponn kengkawan aku yang wish ..
bezfren aku ponn same .... perghh .. tacink ahh time tuu ..
pagy tu sahsah ahh aku kecik aty nan dyorang .. hahaha

bile aku sampai skula , 
aku masok kelaz dengan harapan dyorang akan engat tarikh hari tu bezday aku .. 
but XDEPONNN !!!
sume wat macam takde pape jerkkk ...
menchi3 ! huhuh ... 
memang agak childish cked tapi pe bule watt .. hahaha

aku diam jelaa satu hari ue ... 
*kunun majox nan member2 ..
depa dok senang2 show muke tak b'salah dyorang ue aekk ..
bukan hape .. tradition kelaz aku ...
bile bezday member kelz tibe .. mesty dyorang tulez kat whiteboard ..
then wish ramai2 ...
but tibe bezday aku sume wat derkk ..
taw laa nak spm .. tapi wish jelaa .. hahaha
at least aku akan rase di hargai ...
sobsobsob ...

its 12.10 pm

di sebabkan hari tu hari jumaat 
dapad balek awal~
aku da siap kemas buku dahh .. nak balek laa ime ue ..
tetibe treasurer kelaz aku tahan ...
dye kate ade meeting kelas ...
aku ponn dengan obey nyer laa dok tunggu gik .. hahaha
maka b'mule laa agenda 'meeting' t'babid ...

jap je meeting tu ... so abez je aku nak blahh ...
bile aku bangun , treasurer kelas kate ade mende gik yang nak di bincangkan ...
aku dok laa balek .. dalam aty pelik zkn a siap2 gik kodd .. lame beno ...
then treasurer etoo pon b'kate .....

'uke guys .. 1 2 3 SERANGGGGG !!!'

aku tak sempad wat pape ..
tak sampai 5min uniform aku tukar warne ...
dyorang bagi aku BAEKK punyer suprise ahh !
kopi , tepung , snow .. sume ade ....
naseb baek xde baling telur ..
kalau tak hanyir laa baju aku .. huhuh ..
aku siap di kepung 4penjuru ..perghh tak bule escape !

lepas puas mengenakan aku ..
tetibe bezfren aku datang kad aku sambil bawak kotak kek ...
dye kate tu hadiah dari kelaz aku ... 
aku t'haru ahh time ue .. tacink2 .. hehe
dyorang suro aku bukak kotak tu depan mate dyorang ...
aku pon tak sampai aty nak kecewakan dyorang , aku bukak laa ...

'MAKKKK ! KATAKKK ! ARRGGHHH !'

uke .. satu blok bule dengar suare 'merdu' aku .. haha
tambah memalukan kelaz aku b'sebelahan nan parking moto ..
maka aku telah m'jadi perhatian ramai student tanpa rela ... hahaha
hamper nanges ponn ade ... katak korang bagi aku .. huhuh
siap sepAk katak tu kat aku aekk ..
katak tu pon satu ...
dok jelaa dendiam dalam kotak tu ..
ney x . dok lompat time aku bukak kotak tu da nape ?! 
huhuh ... sanad HAPPENING !

lazlaz .. bezfren aku tadi . SYUSYU datang kad aku n bagi aku kek sebenar~
dye kte plan ney memang da rancang lame dahh ..
siap suro member kelaz aku komplot janganwish aku dulu ....
patot laa xde sorang ponn yang wish aku .. kecuali REAN ..
tu ponn sebab dye tak taw pasal komplot tu .. hahaha
member laki aku sanggop kumpul tengah malam semate2 nak cari katak utk aku ...
fuhh .... aku rase aku takkan jumpe kawan2 yang besh camni sampai bile2 ..
korang memang besh ! ><
sampai skunk aku t'engat gik peristiwe tu .. ^_^

p/s : lebey dari 100 p'kataan kan .. hambekk .. heheh.. DONE !



Monday, April 25, 2011

aWak . . . SaYe TaKoD . . . . .

ASSALAMUALAIKUM WBT ... (:

waa ~ malammalam ney aku nak tacink ! T.T .. uhuk~ sedey nyer rase .... stress ade , down ade , dissappointed pon same .... hurmmmm ... tahniah kat kengkawan aku coz korang b'jaye dapat tawaran temuduga KPLSM tu ... korang untung wehhhh ... sanad untung ... ak jer ney haa .... tah hape laa naseb aku ....


huu~ tah nape aku cam tak bule terime yang aku tak dapat tawaran temuduga KPLSM tuu ... hape aekk silapnyer ... haihhh ... engkau HARUS terima ini sebagai CABARAN laa  .... byase laa hidop ney kalau takde cabaran xbesh laa cenggitoo .. itu laa yang di namekan pengalaman hidopp .. bayangkan if hidop engkau takde pape cabran .. sure punyer engkau rase buhsan .... *ayat ini hanye untuk menyedapkan hati sendirik*


uhhh .... now nak tunggu keputusan matrik lagi laa satoo hal ... tah hape laa yang aku dapat ... siez wehh , fikiran aku agak t'ganggu dengan mende ney sume .... dengan upu gik ... WARRRGGGGHHHH ! ! camne nan mase depan aku wehhh .. uhh ...' tenang tenang ... relax ... ' tu yang aku selalu cakap kat diri aku ... aku selalu cuba untuk sedapkan aty aku ... tapi ......... hurmmm ... aku harap giler laa aku dapat tawaran matrik tuu .... upu ponn same .... u_u


di sebabkan mende ney .. aku tak lalu makan ... hahaha .. sengal tak aku wehhh ?? it sounds funny but tu laa realitinyer ... sape tak risau nan mase depan sendirik kan .... dengan harapan mak ayah lagik ... sume ney menekan aku ... aku tak sanggop nak hampekan mereke ... walawehhh .. is it going complicated or aku yang wat keadaan ney jadi rmit ?? tepok dada tanye haty laa yer~ dahh .. now time to SLEEP ! gudnyte peeps~










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...