Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

PASSALAMUALAIKUM WBT ... (:


uke .. korang tengok header ney ponn korang da taw kan ??
aku suke join segmen abang Ben ney .. hahaha ..
giponn tajuk segmen ney menarik minat aku laa ...
mende ney wat aku t'engt zaman skula ...
walaupon aku baru tinggalkan zaman skula 4bulan yang lalu .. HAHA ...


kalau nak di kenang balekk .. memang banyak kenangan kat sane ..
tak kesah laa manes ker .. pahed ker ... ^^
so aku taknak ahh sedey2 kan .. aku citer yang manes uke ...





b4 that aku tnjuk dulu gambar skula mase dulu n skunk same lencane skali .. hahahaha


mase aku skula kat situ ... sepanjang 5taon laa aekk .. hahah 
kenangan paling manes mase aku f5 ...
siez aku takkan lupekan sampai bilebile ... (:
mase di mane bezday aku di sambut ...
satu kelaz sambut bezday aku ... 

12NoV .. bezday aku di mane pade mase etoo sume orang nga bz ..
bukan hape spm da dekad giler2 time ue ... 
so memang mood study giler2 ahh .. hahaha ...
tapi .. mase tu aku rase moody jer .. :(
mane taknye .. 
aku tunggu dari malam tadi sape yang wish bezday aku ..
TAPI ... xde sorang ponn kengkawan aku yang wish ..
bezfren aku ponn same .... perghh .. tacink ahh time tuu ..
pagy tu sahsah ahh aku kecik aty nan dyorang .. hahaha

bile aku sampai skula , 
aku masok kelaz dengan harapan dyorang akan engat tarikh hari tu bezday aku .. 
but XDEPONNN !!!
sume wat macam takde pape jerkkk ...
menchi3 ! huhuh ... 
memang agak childish cked tapi pe bule watt .. hahaha

aku diam jelaa satu hari ue ... 
*kunun majox nan member2 ..
depa dok senang2 show muke tak b'salah dyorang ue aekk ..
bukan hape .. tradition kelaz aku ...
bile bezday member kelz tibe .. mesty dyorang tulez kat whiteboard ..
then wish ramai2 ...
but tibe bezday aku sume wat derkk ..
taw laa nak spm .. tapi wish jelaa .. hahaha
at least aku akan rase di hargai ...
sobsobsob ...

its 12.10 pm

di sebabkan hari tu hari jumaat 
dapad balek awal~
aku da siap kemas buku dahh .. nak balek laa ime ue ..
tetibe treasurer kelaz aku tahan ...
dye kate ade meeting kelas ...
aku ponn dengan obey nyer laa dok tunggu gik .. hahaha
maka b'mule laa agenda 'meeting' t'babid ...

jap je meeting tu ... so abez je aku nak blahh ...
bile aku bangun , treasurer kelas kate ade mende gik yang nak di bincangkan ...
aku dok laa balek .. dalam aty pelik zkn a siap2 gik kodd .. lame beno ...
then treasurer etoo pon b'kate .....

'uke guys .. 1 2 3 SERANGGGGG !!!'

aku tak sempad wat pape ..
tak sampai 5min uniform aku tukar warne ...
dyorang bagi aku BAEKK punyer suprise ahh !
kopi , tepung , snow .. sume ade ....
naseb baek xde baling telur ..
kalau tak hanyir laa baju aku .. huhuh ..
aku siap di kepung 4penjuru ..perghh tak bule escape !

lepas puas mengenakan aku ..
tetibe bezfren aku datang kad aku sambil bawak kotak kek ...
dye kate tu hadiah dari kelaz aku ... 
aku t'haru ahh time ue .. tacink2 .. hehe
dyorang suro aku bukak kotak tu depan mate dyorang ...
aku pon tak sampai aty nak kecewakan dyorang , aku bukak laa ...

'MAKKKK ! KATAKKK ! ARRGGHHH !'

uke .. satu blok bule dengar suare 'merdu' aku .. haha
tambah memalukan kelaz aku b'sebelahan nan parking moto ..
maka aku telah m'jadi perhatian ramai student tanpa rela ... hahaha
hamper nanges ponn ade ... katak korang bagi aku .. huhuh
siap sepAk katak tu kat aku aekk ..
katak tu pon satu ...
dok jelaa dendiam dalam kotak tu ..
ney x . dok lompat time aku bukak kotak tu da nape ?! 
huhuh ... sanad HAPPENING !

lazlaz .. bezfren aku tadi . SYUSYU datang kad aku n bagi aku kek sebenar~
dye kte plan ney memang da rancang lame dahh ..
siap suro member kelaz aku komplot janganwish aku dulu ....
patot laa xde sorang ponn yang wish aku .. kecuali REAN ..
tu ponn sebab dye tak taw pasal komplot tu .. hahaha
member laki aku sanggop kumpul tengah malam semate2 nak cari katak utk aku ...
fuhh .... aku rase aku takkan jumpe kawan2 yang besh camni sampai bile2 ..
korang memang besh ! ><
sampai skunk aku t'engat gik peristiwe tu .. ^_^

p/s : lebey dari 100 p'kataan kan .. hambekk .. heheh.. DONE !



4 comments:

  1. naseb bek dia bagi katak, kalau dia bagi kala jengking ke ular ke, tak ke naya, haha =)

    ReplyDelete
  2. uihhh ... kalau dyorg bagi tu ..... ku kejor mereke satu skula ! hahaha

    ReplyDelete
  3. cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

    http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  4. singgah dr blog abg ben & follow.. :)

    zaman sekolah paling best kan? ^^

    kalau rajin singgah la..

    http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...